Крафтові сири, мед та вино: як подружжя з Тузлівської громади створило власну міні-ферму

19 Січня 2024, 16:02
Крафтові сири, мед та вино: як подружжя з Тузлівської громади створило власну міні-ферму 681
Крафтові сири, мед та вино: як подружжя з Тузлівської громади створило власну міні-ферму

Ігор та Ірина – подружжя з Новомихайлівки Одеської області, яке займається виробництвом крафтових сирів, вина та меду. Родина тримає козину міні-ферму та мріє створити туристичні маршрути з дегустаціями.

Про виробників крафтової продукції розповіли у Тузлівській громаді.

Сімейний бізнес має назву «Бідний Заяць». Така незвичайна назва пішла від прізвищ чоловіка та дружини – Ігор Бідний та Ірина Заяць.

На їхній міні-фермі можна спробувати та придбати великий асортимент сиру, меду та вина.

Подружжя виховує двох діточок – Роксолану та Святозара. Саме вони стали мотиваторами для створення власної справи.

«Найголовнішим бажанням було те, щоб наші діти росли в безпосередній близькості до природи, дихали чистим повітрям, їли натуральні продукти. Тому, переїхавши в село, ми почали з двох кіз. З зайвого молока ми робили сир. Ідея самим робити сир виникла уже давно. Ми часто ходили на різні сільськогосподарські ярмарки, де фермери представляли свою продукцію, ділилися тими чи іншими досягненнями. Також презентували різні смаколики, так звані «Hand made» з натуральної сировини. Там ми познайомились з крафтовими сирами, сухим вином та різними м’ясними делікатесами, крем-медом та іншим. Ми спілкувалися з різними виробниками крафтових продуктів і кожен з них розповідав феєричні історії саме свого продукту, але неохоче ділився справжніми рецептами, але «поміж рядків» ми збирали інформацію щодо рецептів по крупинах і експерементували», – ділиться подружжя.

Потім виникла потреба збільшити кількість кіз. Коли у родини стало виходити, вони почали проводити невеликі дегустації своєї продукції. Ігор та Ірина планували робити туристичні маршрути з дегустаціями, але війна внесла свої негативні корективи.

«Ми віддали кіз, але мрія лишилась», – кажуть підприємці.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024