Двоє жителів Білгород-Дністровського району отримали штрафи за вирощування вдома коноплі та маку

14 Березня 2024, 09:50
Двоє жителів Білгород-Дністровського району отримали штрафи за вирощування вдома коноплі та маку 170
Двоє жителів Білгород-Дністровського району отримали штрафи за вирощування вдома коноплі та маку

Штрафи – таке покарання призначив суд правопорушникам, що вирощували вдома коноплі та мак. Обох громадян поліцейські викрили у червні минулого року.

Про це повідомили у поліції.

Житель Татарбунарської ОТГ на власній присадибній ділянці вирощував коноплі, ретельно за ними доглядав – поливав, підживлював, проріджував та полов. В ході проведення санкціонованого обшуку з маєтку фігуранта правоохоронці вилучили 12 рослин з наркотичним вмістом. Як пояснив правопорушник, їх він вирощував не для власного вживання, а нібито для вигодовування свійської худоби.

Ще одна жителька цієї ж громади виростила на присадибній ділянці снотворний мак. З її домоволодіння поліцейські вилучили 194 кущі наркомісткої рослини. Жінка пояснила, що виростила рослини нібито для випічки.

Усі заборонені рослини були вилучені й направленні на експертні дослідження, які підтвердили їх наркотичний вміст. Встановлено, що вони віднесені до тих рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини й обіг яких допускається для промислових цілей.

«На підставі висновків експертів та інших зібраних у рамках проваджень доказів ми висунули фігурантам обвинувачення. Чоловіку у незаконному вирощуванні конопель у кількості від 10 до 50 рослин, а жінці – у незаконному вирощуванні снотворного маку у кількості від 100 до 500 рослин, що передбачено ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти скерували до суду, який визнав підсудних винними та ухвалив обвинувальні вироки» - прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Обом правопорушникам суд призначив сплатити в дохід держави штраф: чоловіку – 1700 гривень, а жінці – 8500 гривень. Також суд вирішив долю вилучених речових доказів – знищити.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024